Diskuse

Jak a co Vám může zabavit exekutor, i když nejste dlužníkem

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To jo. Ale koho zavraždit?

0 0
možnosti

Díky za informace. Žijeme v divné společnosti! Lékař musí vyšetřit, VZP nemusí zaplatit. Takový máme soudní verdikt. Firmu snadno přivedete na buben, když musí zaplatit daň z produktu, který mu další firma nezaplatila. Když ředitel prošustruje peníze, nemusí platit dělníkům mzdu. Není ten Klausův kapitalismus divný? Mafiánský nebo socialistický? Nevím.

:-)

7 0
možnosti
Foto

Klaus je už dávno pryč. Ten systém není záležitostí Klause, nebo jiných, ten systém sám o sobě je obrovský podvod a zločin proti lidské přirozenosti. Ten systém může nadále prosperovat na úkor lidí co tvoří nějaké hodnoty, protože jiní lidé mají víru v jeho správnost.

4 2
možnosti
Foto

Při "zabavení" cizí věci by měl exekutor podléhat běžné proceduře, jak když věc ukradne nebo uloupí jakýkoliv jiný občan.

13 0
možnosti
Foto

Když už, tak ano - měl by. Do roku 2013 bylo v EŘ, že vrácený majetek na základě doložených dokumentů si musel vlastník vyzvednout u exekutora. Aspoň toto se po roce 2013 změnilo, že jej musí exekutor na své náklady vrátit na místo zabavení. Nerozumím tomu, proč se ještě nezměnil odstavec, kde exekutor (vykonavatel) může zabavit majetek jen ten, u kterého má veškeré důkazy k tomu, že je dlužníka.

0 0
možnosti